tiistai 25. kesäkuuta 2013

Huoleton on hevoseton

Vähän taisin lupailla, että kirjottaisin joka päivä, mutta toisin kävi ja blogi on ollut nyt pari viikkoa lomalla. Paljon on tapahtunut, mutta kerron vain tärkeimpiä asioita ettei tästä postauksesta tule liian pitkää.

Oon totutellut Kakkua aika paljon maneesiin, hirveen jännä asia se on ollut, mutta nyt viimeisimmällä kerralla meni ihan hyvin. Liikutusta on ollut monenlaista, välillä koulua, välillä Tuulia on käynyt ratsastamassa, välillä (epäonnistunutta) hyppäämistä, pitkä maasto ja parilla tunnillakin ollaan käyty.

Pari viikkoa sitten yritin Kakun kanssa hyppäämistä, joka liiallisen vauhdin ja liian pitkän tien takia päätyi kieltoon ja tippumiseen.


Mitään vahinkoa ei sattunut ( mitä nyt niska ja käsi oli seuraavana päivänä kipeenä) ja tämän kiellon jälkeen madallettiin este ristikoksi, jolloin taas kerran kielsi. Päästiin me se kuitenkin kenguruloikalla yli jonka jälkeen mentiin radalle jäähdyttelemään.

Viime viikolla mentiin n. 2 tunnin maastoon kahden muun ratsukon seuraksi. Muuten mentiin (aluksi) tosi fiksusti, joitakin pieniä vihreitä miehiä Kakku näki ja lampaat olivat pelottavia. Ravi- ja laukkapätkän jälkeen neiti alkoi käymään suhteellisen kuumana ja lenkin jälkeen kädet oli suhteellisen kipeät kaikkien niiden keinuhevosliikkeiden yms. jälkeen. ;D Mutta tosi kiva maasto oli, harmillista että jäi tuossa ympäristössä viimeiseksi. 

Viime viikon keskiviikkona hieroja tuli katsomaan Kakkua. Kaulasta, lavasta ja selästä löytyi jumeja, selkä oli satulan  takakaaren kohtaalta aika kipeä ja nyt tämän takia on satulan metsästys alkanut. Nyt on muutamia ollut kokeilussa, toivottavasti löytyisi pian sopiva.  Kaikenlisäksi Kakku sai osuman toiselta hevoselta jalkaan, josta koitui pieni revähdys, mutta ei kuitankaan mikään liikkeeseen vaikuttava.

Ollaan myös kokeiltu toisia kuolaimia (olympiakuolaimia, elkää jätkyttykö). Aluksi oli hieman vaikeaa säilyttää koko ajan pehmeä käsi, mytta loppujen lopuksi Kakku kulki oikein nätisti pyöreänä. Täytyy harkita ja katsoa täytyykö hankkia omat, vai pysytäänkö normi nivelissä/kolmipaloissa. 

Oltiin tosiaan eilen ratsastustunnilla, analyysia siitä tulee heti kun saan kuvat käsiini.

Tässä tämmönen lyhyt postaus parin viikon tapahtumista, paljon muutakin on tapahtunut mutta kaikkea ei jaksa muistaa. Kakku tuleekin takaisin kanteenmaahan viimeistään viikonloppuna laitumelle.

3 kommenttia:

  1. Ootko ajatellut jotain puomireeniä Kakulla ja siihen perään sitten hyvin matalaa estettä? Jos puomit asettelee oikein niin esteenkin yli pitäis päästä mukavasti. Voi olla, että teidän täytyisi aloittaa opettelemalla hyppäämään niitä ihan pieniä esteitä ensin.

    Miten muuten satulan metsästyksen kanssa on mennyt? Toivottavasti Kakulle löytyy oikeanlainen satula, ettei neiti kärsi enempää.. :c Onko se se vanha satula kyseessä vai jokin uusi, joka jumin aiheutti vai molemmat?

    Sitten olisi bloggaus pyyntö, haluaisin nähdä kuvia Kakun varusteista, sellainen varustepäivitys. "Tässä on Kakun riimu 1, aika likainen, tässä on Kakun riimu 4, .. " ja niin edelleen, minusta se olisi hauska :D

    VastaaPoista
  2. Puomeja ja pieniä esteitä on menty, eikä tuo 50cm ole edes iso. x)Kuulin tuossa justiinsa, että Kakku on kaatunut esteellä ja on alkanut jännittämään noita "isompia". Ei ole hyppäämistaidoista (kakun puolesta) kiinni, onhan sillä kisattu joskus metriä.

    Kokeiltu monenlaista satulaa, toivottavasti tällä hetkellä kokeilussa oleva olisi se oikea... Vanha satula kyseessä.

    Voisinhan mä tuollaisen koittaa vääntäistä. :D

    VastaaPoista
  3. Sulle on haaste mun blogissa :)

    http://dinoundnana.blogspot.fi/2013/07/ensimmainen-haaste-koiratadin-ihmemaassa.html

    VastaaPoista